Over ons | Onder het maanlicht
 

Over ons

"onder het maanlicht" beschikt over een multifunctionele ruimte die ter beschikking staat voor mensen en verenigingen die een brede waaier aan activiteiten rond persoonlijke groei en ontwikkeling aanbieden.

Mogelijkheden

 • alle mogelijke vormen van lichaamswerk zoals dans, contactimprovisatie, relaxatie, yoga, tai-chi, sensoriële gym, zijnsdans, 5-ritmedans,…
 • dynamische vormen van coaching
 • allerhande workshops
 • crea-ateljees
 • cursussen
 • spirituele activiteiten zoals mindfulness, meditatie, theeceremonies
 • lezingen
 • bijeenkomsten
 • seminaries
 • voorleesmomenten
 • tentoonstellingen
Tevens staat er ook een praktijkruimte ter beschikking voor alle vormen van coaching met een holistische en energetische aanpak rond algemeen welzijn zoals fasciatherapie, nadiki, reiki, shiatsu, reflexologie, kinesiologie, acupunctuur, voedingsadvies,…

Wie is Ann

Ann is schoolhoofd van een basisschool en werkte daarvoor als leerkracht bewegingsopvoeding. Ze specialiseerde zich in bewegingsexpressie en volgde diverse internationale stages moderne dans, labantechniek en experimentele dans. Ruim 15 jaar was zij lesgever moderne dans en bewegingsexpressie. Haar hart ging uit naar het bedenken en dansen van een dansproductie voor kinderen. Hiermee reisde zij langs scholen en theaters . Na afloop werd er gepraat met de kinderen over wat ze hadden beleefd, gevoeld en gezien maar ook over wat volgens hen anders kon. Tijdens workshops konden kinderen zelf choreografieën en theater maken. De voorstelling werd gemaakt in functie van bepaalde educatieve activiteiten: ook spelen met materialen, beeldend werken en musiceren werden er aan elkaar gekoppeld.
In onderwijs lijkt alles gericht op leven en denken vanuit het hoofd. Intelligentie is echter divers en dynamisch. Alles draait om de balans tussen denken, voelen en doen.

Wat boeit Ann

Geboeid door alles wat met de natuur te maken heeft en gezonde voeding, de heilzame werking van bloemen, planten en kruiden volgde zij een opleiding theesommelier. Ook de theeceremonie is een apart gebeuren dat ons terug bij de bron brengt.

Vanuit het geloof in de kracht van beweging en creatieve expressie als vormingsmiddel, hebben al deze ervaringen geleid tot de creatie van een plek waar mensen terug contact kunnen maken met hun innerlijk kind. Een plaats waar ruimte is voor lichaamswerk, waar een grote nood aan is.

Gefascineerd door alles wat zich afspeelt binnen de wereld van energetisch werk met ons lichaam als prachtig instrument biedt zij een plek waar mensen een manier kunnen vinden die hen het beste ligt om lichaam en geest in balans te houden.

Life isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.

- Vivian Greene

line
If the ocean can calm itself, so can you. We are both salt water mixed with air.

- Nayyirah Waheed
Your diet is not only what you eat. It’s what you watch, what you listen to, what you read, the people you hang around...

Be mindful of the things you put into your body.
Danser, c’est comme parler en silence. C’est dire en plein de choses sans dire un mot

- Yuri Buenaventura